Choose color scheme

bloggerNår man skriver en blogg så er det viktig å tenke på hvem som helst kan lese denne bloggen akkurat når de vil. Dermed er det noen ting som er viktig å tenke på for deg som blogger. Først og fremst så er det viktig å tenke på at man skal være et forbilde for dem som leser bloggen. Dermed bør man legge litt tanke bak det man skriver og hvordan man formulerer seg på bloggen. Det kan også være at man mottar alvorlige tilbakemeldinger fra sine lesere og da er det viktig å ta disse seriøst. Det kan være alt fra tilbakemeldinger direkte til deg eller at noen har det vanskelig. Hvis det er noen som har det vanskelig kan du svare så godt du kan selv eller henvise dem videre til profesjonell hjelp som kan hjelpe dem ytterligere.

Som blogger så har man selvfølgelig ytringsfrihet og man kan skrive om det man selv ønsker. Det er allikevel viktig å ikke krenke andre eller gå til personangrep på andre mennesker. Dette kan faktisk føre til politianmeldelse dersom noen føler seg angrepet eller krenket. Så tenk alltid før du poster et innlegg. Det er viktig å være et forbilde for de som er yngre og vise at mobbing og det å snakke stygt om andre på internett ikke er greit. I forbindelse med dette så er det også viktig at du får tillatelse til å publisere bilder hvor det er andre enn deg selv som er med. De som er med på bilde må få informasjon om at du skal legge dette ut på bloggen og gi deg en godkjenning på at du kan bruke det.

Når man skal skrive om sitt eget liv på bloggen er det også viktig å ta stilling til hvor mye man ønsker å dele med resten av landet. Det kan vær greit å sette noen grenser for deg selv i henhold til hva du ønsker å skrive om og hva som bør holdes personlig. Dette er selvfølgelig noe du kan diskutere med deg selv med jevne mellomrom, men det er viktig at man ikke deler noe man ikke føler seg komfortabel med. Når du først har delt et innlegg som kanskje er litt personlig eller har et vanskelig tema så er det viktig at du står for det du har skrevet. Det er dine ord og du har selv valgt å formidle dem, da er det viktig at du holder stand.

Det kan også være greit å forberede seg litt på at det kan komme stygge kommentarer. Det er mange som skriver kommentarer som kanskje ikke er av den hyggelige sorten. Da er det viktig å fokusere på de positive kommentarene man får og ikke bare de negative. Når man åpner seg opp til et bredt publikum så er det ingen garanti for at alle kommer til å like deg eller det du skriver. Fokuser på støtten og ignorer de negative kommentarene så godt det lar seg gjøre. Et annet tips å ta med seg er at man aldri bør blogge når man er sint. Vi vet alle at man kan si ting man ikke mener når man er sint og det samme gjelder skriving og blogging. Det er nok bedre å roe seg ned og telle til ti før man publiserer noe man ikke kan trekke tilbake 100%. Dersom man greier å roe seg ned å se på situasjonen mer konstruktivt vil dette kunne gjøre innlegget enda bedre. Er det noe du er sint for eller provosert av så er det ikke slik at du ikke skal formidle dette, men det er viktig at du ikke gjør det mens du er sint.

Comments are closed.