Choose color scheme

Det er veldig viktig å følge retningslinjene ift. annonsering på blogg og andre digitale medier.

Det er veldig viktig å følge retningslinjene ift. annonsering på blogg og andre digitale medier.

Dersom du er så heldig å få mange lesere så kan det være slik at du får tilbudet om å annonsere eller samarbeide med merker eller produkter. Da er det noen ting du bør fokusere på. Det finnes regler i henhold til hvordan du skal gjennomføre det på bloggen, men det er også andre ting som kan være lurt å tenke over før man går inn i et eventuelt samarbeid.

Merking av annonse

Når det gjelder annonsering på blogger så er du pålagt å informere om at det er en annonse slik at leserne vet at det er en form for reklame de ser på. Dette er kun hvis du har en kontrakt med et merke som gir deg penger for denne annonseringen. Dersom du gjør dette kun fordi du mener at produktet er bra og du liker det så må du ikke informere om dette. Men det er kun dersom du ikke får betalt for selve innlegget eller har en kontrakt med det merke eller produktet du fremmer på din blogg.

Relevans

Dersom du får tilbud om samarbeid med produkter så er det alltid viktig å tenke på om dette er noe som styrker din blogg og passer sammen med det du blogger om. Det ville vært veldig rart om en treningsblogg reklamerte for McDonalds for eksempel. Det er dermed lurt å samarbeide med produkter som passer til ditt image og produkter du faktisk liker eller kunne tenke deg å bruke selv.

Det vil være viktig å tenke over hvordan du legger ut annonsen og vinkler den på din blogg. Et godt eksempel på hvordan du kan reklamere på en god måte er solkrem når du er på en ferietur. Du legger kanskje ut et innlegg om hvordan dagen å stranden har vært, da vil det være naturlig å snakke om solkrem ettersom det er viktig å beskytte seg for solen. Det bør alltid føles rimelig naturlig når du skal legge ut en annonse slik at leserne dine ikke oppfatter deg som en bedrift i stedet.

Som du kanskje forstår så er det ikke bare å reklamere på bloggen sin, det er flere ting man bør tenke over og er det lurt å vite litt om reglene for nettopp dette. Dersom du holder deg til reglene og får gode avtaler med merker og produkter som du mener passer til ditt image har du muligheten til å tjene litt ekstra penger eller kanskje gjøre bloggen til et levebrød. Blogg.no har laget en egen informasjonsside om hva du må tenke på når det gjelder reklamering, denne siden finner du her. Dersom du har Facebook side eller Instagram konto som er knyttet til din blogg så vil de samme reglene gjelde her. Dersom du ønsker full oversikt over lover og regler for reklame i sosiale medier generelt kan du lese deg opp på Forbrukerombudet sine nettsider. Det viktigste å ta med seg når det gjelder annonsering og reklame er at du alltid skal merke dette slik at det ikke er skjult reklame. Så lenge du holder deg til denne regelen vil du alltid være på riktig side av loven og slippe bøter eller sanksjoner.

Comments are closed.