Choose color scheme

En av de første tingene man bør finne ut av når man skal blogge er hvilket nettverk man ønsker å blogge fra. Det finnes mange bloggnettverk som er gratis og som kan lønne seg å benytte dersom du er nybegynner. En av de mest kjente er kanskje blogg.no som mange av de populære bloggerne i dag startet med. Dette er en norsk bloggplattform som kanskje føles godt og trygt i starten.

Internasjonale nettverk

bloggnettverkDersom du ønsker å benytte et mer internasjonalt bloggnettverk så har Google laget et som er gratis for alle. Dette nettverket heter blogger og det er veldig enkelt å bruke. Alt du trenger for å sette i gang er en Google konto. Dette kan være en gmail adresse for eksempel. Deretter kan du forme designet på bloggen din med ulike farger, skriftfont og lignende.

En annen kjent internasjonal plattform å blogge fra er WordPress. Dette bloggnettverket og er også enkelt å benytte og det finnes mange ulike design du kan velge mellom når du oppretter en blogg. Her er det også enkelt å laste opp bilder og legge inn linker dersom du ønsker dette. Hvis du ønsker litt hjelp på veien så finnes det flere guider til hvordan du best kan gjøre dette.

Det kan være lurt å kjøpe sitt egen domene. Det vil si at du kjøper din egen nettadresse og dette kan for eksempel være navnet ditt eller så kan det være navnet på bloggen din. Det er helt opp til deg, men domenet må være ledig. Dersom det er noen andre som har kjøpt det allerede så må man velge noe annet. Her kan du sjekke om det domenenavnet du ønsker er ledig eller ikke.

Få flere besøk

Dersom din blogg etter hvert for mange besøkende og du blir en stor suksess så kan det jo hende at du har muligheten til å tjene litt penger på bloggen din eller få mer oppmerksomhet. På side2.no så finnes det et bloggmagasin hvor det er 10 blogger som får en direkte link hver dag. Dette kan bidra til at du får mer trafikk til siden din og muligens flere lesere over tid. Du kan få enda mer trafikk til bloggen din hvis du registrerer på blogglisten. Det er ved å gjøre dette at dine innlegg kan komme opp på Nettavisen eller på side2s forside. Når du har mye trafikk og mange lesere vil du kunne få muligheten til å gå inn i samarbeid med store nettsteder. Dersom dette er noe du ønsker å oppnå så er det viktig at du greier å generere mye trafikk eller at du er meget spesialisert innen ett tema. Dersom det er kun du som skriver om hvordan livet i Spania er vil det din blogg være mer attraktiv for de store nettstedene.

Som du forstår så er det mange muligheter når du skal starte en blogg og igjen dersom bloggen blir populær. Det kan jo lønne seg å sette noen mål om hva man ønsker å oppnå med sin blogg. Det kan også være lurt å tenke godt over hvem man samarbeider med dersom man har muligheten. Det handler selvfølgelig om hvordan man vil bli fremstilt samt hvem som er leseren din, hvor kan du best nå de som ønsker å lese det du skriver om.

Comments are closed.